Stå still.

I går var jag på finfin fira-boken-lunch med min förläggare och redaktör. Vi drack vin och åt gott och eftersom jag ALDRIG dricker vin dagtid så gick det som det gick. Jag cyklade hemåt i maklig takt, förvånad över luddet i huvudet och väl hemma gjorde jag något jag nästan aldrig gör, jag struntade i alla planer och la mig på soffan. I flera timmar låg jag där, ända tills jag gick och la mig faktiskt, och under tiden tänkte jag en hel del.

Jag vet inte hur ni fungerar, men jag är en ganska snabb person, jag är också en ganska målmedveten person och den här kombinationen verkar leda till att jag alldeles för sällan stannar upp och verkligen känner, tänker, reflekterar och tar in. I går, på soffan, gjorde jag det.

2012 har varit ett galet, fantastiskt år med så många stora händelser att de hade kunnat spridas ut över fem år och ändå känts enorma. Vi sålde lägenheter och köpte nytt i ett helt nytt område. Jag fick bokkontrakt med Norstedts. Jag åkte till OS och etablerade mig som kommentator. Det hände annat också, mer, och hela processen med boken var fullproppad med nytt nytt nytt och jag vet att ni vet, men kom ihåg att allt sånt här tar energi. Kom ihåg att låta hjärnan, hjärtat, kroppen vila lite i allt som händer och bli inte irriterade för att du ibland måste stanna upp.

På fredag börjar jag jobba heltid igen, det har jag inte gjort sedan september! I fyra månader har jag jobbat stenhårt med redigering och bok-pill, kommenterat skidskytte, gett intervjuer, anordnat releasefest, pratat om boken för över 200 personer, gjort bokhandelsbesök, skrivit över en tredjedel på nya boken och så har det varit jul och nyår och mitt i allt detta anser jag mig ändå ha varit ledig. Jag har tyckt att jag borde skriva skriva skriva, oavbrutet, hela tiden, men vet ni, det funkar inte så. Av den enkla anledningen att man måste stanna upp ibland. Även jag. Så det gjorde jag i går. På soffan. Och andemeningen här är självklart att alla borde ta sig en vinlunch då och då.

Nu då? Nu skriver jag.

bild(49)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s