Boktips.

Det regnar där jag är. I går var skymningen sådan som den är på hösten och i dag är jag uppe alldeles för tidigt med en alldeles för pigg bebis. Jag saknar egentligen bara en sak sedan jag fick barn – att läsa. Jag får läst alldeles för lite. När jag var en semestervecka i värmen i juni hade jag packat tre böcker, lite färre än vanligt, jag insåg ju att tiden skulle vara begränsad. Jag läste en halv. En halv. Sorgligt, det är vad det är.

Och så regnar det.

Vill ni ha boktips? Tips på flödande bladvändarböcker? De perfekta sommarböckerna (om man inte bestämt sig för att plöja klassiker eller Hilary Mantel eller kanske fransk poesi förstås), de som inte kräver sol utan är precis lika fantastiska i lägenheten i stan där man borde gått ut med soporna för länge sen men orka det när det fanimig häller ner utanför.

  
Veterinären – Gertrud Hellbrand

Miljöerna. Hästarna. Flickorna och kvinnorna. Och språket. Som rinner och flödar trots att det är stramt. Och så en engelsk ö höljd i dimma och en liten katastrof som färgar av sig ända in på 2010-talet där det nervösa media-stockhom är väldigt tydligt ritat. Möcket bra!

  
Högre än alla himlar, Blå koral & Folk av en främmande stam – Louise Boije af Gennäs

Har du inte läst? Grattis, en trilogi väntar på dig. Jag har alltid gillat Boije af Gennäs, jag uppskattar alla hennes ord, att hon ibland nästan skriver överlastat. Mer ord åt folket! De här tre böckerna är extremt mycket nutid, lite religion, sorg, förlust, ändlösa samtal och tonåringar som kanske bitvis är aningen för lillgamla, men skit i det, det är grym läsning!

  
Poetens liv – Ellen Mattsson

Och så en oldie. Jag älskade den här boken när den kom 1999. Jag var bara 20 år då, men jag har återkommit till den och den håller. Jag vet inte om den går att köpa längre, men på bibblan finns den säkert. Jag älskade Dorotea, och hatade henne. LÄS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s