Mer pengar till författaren!

Jag har varit inne på det förut, men det är ju tyvärr inte så att en går omkring och känner sig som en författare så där daglidags. Inte alls faktiskt. Att lilla boken finns påminns jag om nån gång ibland, då blir jag glad, om jag är på ett sämre humör kan jag bli moloken eftersom jag då tänker att jaha, där står den ensam, utan en syster-bok eftersom den där himla skribenten visst aldrig kommer få ur sig nåt i rimlig klass igen, men det är en annan sak. Grejen är att väldigt ofta tänker jag inte på att den finns och det var just i en sådan stund som det damp ner ett fullständigt oväntat brev från Sveriges författarfond där det meddelades att jag har pengar att hämta baserat på biblioteksutlåningen av Välkommen ut på andra sidan.

IMG_0007-0.JPG

Vilken grej va! Jag blev så glad och pepp, inte så mycket på grund av pengarna utan av tanken på att en hel massa människor, 5000 personer faktiskt, tagit sig till bibblan och lånat hem just min bok. Och ni vet hur det blir, om vi säger att jag har sålt 7000 ex (har ingen aning om det stämmer, men vi tänker oss det) och 5000 har lånats ut, då innebär det att 12 000 personer har läst min bok. Och om vi sen tänker oss att kanske 3000 av dom lånade ut den till en kompis, då har plötsligt 15 000 läst den och det är ju ändå en ganska fet siffra. Eller hur!?!

Så, med den tanken i huvudet ska jag nu fortsätta knåpa på mitt nya manus samtidigt som jag fantiserar om vad jag ska göra med den enorma summan pengar, just nu tänker jag hus i LA, då förstår ni vilken storlek på check vi talar om (skoja).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s