Att parera sviktande självförtroende.

Ibland kommer en ju över små tänkvärdheter (typ varje dag, men en kan ju inte redovisa allt), i dag läste jag Anna Hallbergs recension av Amanda Svenssons Allt det där jag sa till dig var sant och då var det en mening som ploppade ut och plötsligt stod i feta bokstäver över hela sidan.

/…/ sviktande självförtroende kan pareras med arbete! Det går att skriva tätare, hårdare, djupare, lättare även om man är vinglig och lite rädd. /…/

Så jävla spot on. Precis så har jag känt ett tag, jag har bara inte satt lika smarta ord på det, men det är just det där jag försöker jobba med. Jag försöker tajta, rensa, ta bort, skriva striktare, skriva rakare, hårdare och ändå behålla någon form av enkelhet i språket. Så jävla svårt är det ju, MEN, jag tror att det är enda sättet, i alla fall för mig just nu. Jag dödar mitt kackiga självförtroende, stänger in det i tajta meningar, gömmer det bakom stängda dörrar genom minimalistiska, hårt hållna meningar. Och jag skriver om, och om, och om igen.

Och det går långsamt.
Men i dag nådde jag 70 sidor.
Så den växer ju ändå – min lilla bångstyriga text.

bild 1 (7)

Och ser ni ljuset på tulpanerna? Så sjukt mycket enklare att skriva i solljus än i mörker.

5 tankar på “Att parera sviktande självförtroende.

  1. Vilket grymt träffande citat!!
    Och solen alltså! Den är fantastisk! Allt blir lättare när den lyser, enda problemet är att en mest vill vara ute och spatsera istället för att sitta inne… 🙂

  2. Först och främst, tack för smart, inspirerande och kul blogg! En fråga bara (som du säkert svarat på ett gäng gånger tidigare men ja…): har du gått nån skrivkurs eller mer bara kört på? Har gått med i en distansare och känner att det var bra för att få nån slags spark och öht få lite saker skrivna, men hade förmodligen varit ännu bättre att gå med i någon med faktiska träffar och som har tydliga deadlines (jag kan vara för mycket av kombon slö/perfektionist annars). Skulle du ha nån rekommendation på skrivkurs el likn får du gärna berätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s