Beröm. Ge nu. Ta tacksam emot.

Väldigt ofta glömmer jag bort att jag har skrivit en bok. Det trodde jag aldrig innan jag blev utgiven kan jag lova, hur skulle någon enda människa kunna glömma en sån stor sak liksom? Men jo, så är det, ibland är det som om det aldrig hänt. Som om Välkommen ut på andra sidan inte fanns.

Ganska ofta är det precis tvärt om. Jag minns väldigt väl, blir stolt men också frågande, hur går det för den, läser någon, tycker någon om? Ser någon den i en affär eller på nätet och drabbas av den där direkta känslan jag själv kan få när jag ser ett omslag; den där ska jag ha?

Ofta just nu har jag dessutom dåligt självförtroende när det gäller skrivandet och då tenderar Välkommen… att få ta smällen. Den är förmodligen ganska kass, ingen läser den och de som läser den hatar den och jag kommer aldrig kunna skriva en till bok…

Det är då.
Ett sådant här underbart inlägg kan förändra hela ens dag.
Kanske hela ens vecka.

coffeeworld

coffeeworld3

Hannah som driver snygga bloggen Coffeeworld har skrivit så fint att jag blev alldeles rörd och jag tänker ta den känslan och komprimera den, låta den bo i bröstet länge och använda den som bränsle bränsle bränsle för mitt förmiddagsskrivande.

Fina ord hörrni, thats the shit.
Glöm inte det.

9 tankar på “Beröm. Ge nu. Ta tacksam emot.

  1. Den är absolut inte kass, tvärtom. Tänker ofta på den när det skrivs om övergrepp, framför allt fallet för en tid sen när killen ”trodde att nejet var en del av spelet” och att han förmodligen hade utsatt flera andra för samma sak.

    • Men tack snälla du! Och vad fint att höra att det framför allt är historien om övergreppet som hänger kvar, mer kan jag inte önska. Det känns ju tyvärr som att den realiseras dag efter dag, år efter år i all evighet. Så oerhört sorgligt.

      • Verkligen. Men då är det så bra med böcker som visar att övergreppen inte bara är ”dåliga ragg” som man skakar av sig efteråt. Som kan leda till diskussioner och vara åtminstone en liten bit på rätt väg. Heja på med skrivandet.

  2. Nej, du har verkligen inte skrivit en kass bok!!! Den är samtida, aktuell, närvarande och äkta! Håller med Manuskt, blir också ofta påmind om din berättelse och gestaltning när det skrivs om övergrepp. Och så håller jag med dig om betydelsen av beröm och fina ord! Ge och ta emot, inspireras och förvalta det väl! Så heja dig dina berättelser. De är viktiga och jag är övertygad om att det finns fler inom dig så skriv, SKRIV, SKRIV!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s