Testläsare ftw.

Mitt i planerandet av fredagsmyyyyyyyset kommer här en liten uppdatering. Jag träffade ju min testläsare härom dagen och PRIS SKE GUD vad det var värt! Alla borde ha en Anna som testläsare. Vi kom fram till så smarta grejer att ni anar inte, men framför allt insåg jag, som aldrig gått någon skrivarkurs eller liknande, verkligen vidden och värdet av att prata, diskutera och spåna idéer.

Det känns fortfarande lite märkligt för jag har på något sätt alltid sett det där som lite fusk. Jag har aldrig velat ge någon inblick i det jag skriver för jag vill inte påverkas och jag vill framför allt inte känna att det är någon annan som liksom skriver boken åt mig om ni fattar. En ganska ologisk tanke med tanke på hur komplext det är att skriva en hel bok, men ändå, jag har tyckt att det är lite dopning att liksom låta nån annan komma med smarta idéer som jag sen bara tackar för och plitar ner.

Jag känner fortfarande så märker jag när jag skriver detta.
Men.
Det skiter jag i.

För.
Vinningen med ett extra öga är så enorm, och vad som kanske är ännu viktigare (tror jag) är att ha någon som på ett tidigt plan petar på otydligheter i handling och karaktär, som ställer spetsiga frågor och tvingar mig att gå och hem och tänka och fundera och spalta och upp och tänka igen, allt det där som är mitt sämsta. En testläsare känns som en personlig tränare, hen tvingar dig till mer och större och bättre, håller koll på tekniken så du inte tappar coren och driver dig till framgång med en fast och säker hand. Typ så.

Fredagstipset blir alltså att skaffa dig en testläsare illa kvickt. Och sen inte bli ledsen när du tänker på allt du måste arbeta om och stryka ner efteråt. Så. Det tar vi en vårblomma på.

bild (22)

5 tankar på “Testläsare ftw.

 1. Känner igen det där med att inte vilja lämna ifrån sig text för tidigt med risk för att påverkas. Har också börjat omvärdera det hela och se fördelarna istället. För de finns verkligen!
  Hörde du meteorologerna idag?! Nu ÄR det vår!!! En ljuvligt dimmig sådan. (fina blommor du hittat!)

 2. Låter bra det där.

  En helt annan grej jag har funderat på ett tag: Vad är det med de här blommorna? Jag har sett det på flera olika ställen (bloggar, krönikor, hemma-hos-reportage), och jag får erkänna att det här med att ha färska snittblommor hemma jämt är något som jag associerar med gamla pengar i New England (ja, jag har sett Gilmore Girls för mycket) snarare än med innesverige (som jag istället associerar med 2 unlimited). När blev det coolt med blommor?

  Jag menar, man behöver inte ha birroflaskan bredvid datorn när man skriver (tvärt om!), men kan du säga något om de där blommorna? Vem köper dem? Var? Och, om det låter sig svaras på, varför?

  • Men alltså, nu måste vi reda ut några saker, blommorna på bilden är ej snittblommor. Jag upprepar: ej snittblommor. De är krukväxter. Typ. Primulor. Och vad är en birroflaska?

   Nu till det mer väsentliga; när blev det coolt? Jag vet inte??? Men du vet hur det är med trender, det bästa är att inte ifrågasätta alls utan bara hänga med, då riskerar du aldrig att vara omodern. Slusats – tänk ej, fråga ej, bara gör som andra gör – köp blommor!

   • Men jag gör det! Problemet är bara att de dör hela tiden!

    Tack för svaret. En birroflaska – det var mitt sätt att vara cool, genom att anspela på en Birros tuffa uppväxt i Göteborg (istället för den klassiska Bukowskireferensen, jag läste om det i ett inledningskapitel till en Bukowskiroman av just en Birro).

    Måste på något sätt erkänna att det var skönt att få reda på att det inte är snittblommor. Tillkortakommandet att jag inte kan hålla liv i växter har jag redan fejsat… 😉

    Tack för en bra blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s