Hallå, idén, tänker du samarbeta eller?

Jag minns hur jag i somras testade en idé på min förläggare. Jag bara kastade ur mig den, vi diskuterade ju egentligen Bok Nummer Två, men det kändes bra att sätta ord på den för den hade legat och grott en stund redan då. Nu har den grott än mer, riktigt marinerats har den och härom dagen kom något av ett genombrott. Tidigare när jag har tänkt på den här idén har jag mer eller mindre tagit för givet att den ska bli Bok Nummer Tre, särskilt om den pusselbit som föll på plats härom dagen faktiskt skulle just falla på plats. Och så gjorde den det.

Men jag vet inte. Idén lämnade liksom inte det ruvande stadiet för det. Den ligger kvar. Den verkar så himla ovillig att bli tydligare, att kliva fram i ljuset, den är liksom dold bakom revbenen eller liknande, den viker undan, glider bort. Den är hal som en ål och långsam som en gammal dam på samma gång. Färgsprakande i ena stunden, tydlig som om den vore fotad av min inre kamera för att i nästa sekund bli dimmig och undflyende. Nästan som en synvilla.

Det här får mig att tvivla på att det verkligen är Bok Nummer Tre jag har inom mig. Kanske är det Bok Nummer Fyra. Eller fem. Jag vet inte. Och jag vet inte hur jag ska ta den vidare heller. Jag vet hur jag tvingar mig att skriva även utan inspiration, men tvinga fram en idé, kan en det?

bild (20)

3 tankar på “Hallå, idén, tänker du samarbeta eller?

  1. Nej, att tvinga fram idéer tror jag är svårt. Tvinga fram text går bra, men bra idéer brukar vilja marinera sig, som du säger. Skriva sig fram till idéer går i och för sig, men ibland dyker de bästa trådarna upp när man inte krystar, utan egentligen borde göra annat.

      • Precis vad jag hade gjort. =) Hoppas du har tålamodet! Jag tycker berättelser och lösningar har en förmåga att dyka upp när man inte har tid med dem. Så adventspynta lite och verka upptagen, så kanske det går fortare? Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s