Att skriva och skriva och skriva.

I dag har jag varit ledig, det vill säga jag har skrivit. Det känns som att det har varit så den senaste tiden, ledig dag betyder inte ledig dag, ledig dag betyder skriva. Jag kan inte ens minnas vad jag gjorde med all ledig tid innan jag började författa, hur fördrev jag alla timmar?

I dag har jag kämpat med den sabla brudjäkeln vars kapitel måste göras om. Jag började dagen med en springtur, satte mig med kaffet och datorn runt tio, skrev oavbrutet fram till fyra när jag körde ett träningspass, sen skrev jag vidare till klockan sju när jag gick och handlade och nu har jag precis bestämt mig för att vara färdig för i dag. Mitt huvud är som mos. I tell you, att skriva grundhistorien är inte tillnärmelsevis lika jobbigt som att förändra den i efterhand, det kräver så sjukt mycket tankekraft. Jag tänker och tänker och tänker och sparar och skriver nytt och tar bort och skriver till.

Det är så tröttande.

Och även om jag älskar att skriva, det är tröttande att så sällan vara ledig, för första gången känner jag det. Känner en längtan efter att vara helt ren i huvudet, inte ha dåligt samvete över utebliven skrivtid, eller känna stress över ett inlägg på Debutantbloggen.

Men som tur är växer ju historien fram, ändringarna blir gjorda och de blir bättre även om det här är det mest tidskrävande jag gjort med Bok nummer två hittills. Som tur är är även glädjen över det större än den mentala tröttheten, annars vet jag inte hur det skulle gå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s