Å nej. Världens tråkigaste tredjedel.

Mitt huvud känns som ett mos. I går la jag ifrån mig den sista delen av boken, nu har jag läst hela och det var ungefär som jag trodde, två delar, det vill säga två tjejer, är bra. En brudjäkel är dålig. Alltså riktigt dålig. Måste-skrivas-om-dålig.

Jag var som sagt förberedd på detta, två av historierna har flutit så fint, skrivit sig själva till stor del, medan den tredje har knorvat och tjorvat och varit seg som sirap. Denna del, denna träiga bit av Bok nummer två var inte bara seg att skriva visade det sig, den var trist att läsa också. Ingenting hände, bara upprepningar och bla bla bla i all evighet och om någonting emellanåt faktiskt var bra kunde en ge sig den på att jag förstörde det i nästa stycke.

Tankekraften detta krävt alltså. Ni fattar inte. Eller jo, det gör ni säkert, ni har säkert varit där och förhoppningsvis har även ni sett ljuset. Jag gjorde det i går kväll, jag kom på lösningen, den extra twisten, komplotten som krävdes för att göra den sabla berättelsen intressant så nu är det bara att sätta igång. De två delarna som är bra ska språkfixas (när jag menar att de är bra menar jag ju absolut inte att de är klara, det är typ hur mycket arbete som helst kvar, det är ju bara FÖRSTA utkastet, remember) och del nummer tre ska typ skrivas om. In i dimman bara. Är redan trött. Mos i huvudet. Puh.

Jaja, så här ser det ut när det flyter. Minsta lilla ändringen. Hej och hå jag är fantastisk författare.

bild (2)

Så här ser det ut när jag inser att näe, det här är bajs och tråkigt och inkonsekvent och värdelöst.

bild

Jag skulle behöva ta ledigt från texten. Bara en dag. Synd att det ej går. Puh. Igen.

4 tankar på “Å nej. Världens tråkigaste tredjedel.

  1. Ooh! Vet du om detta är första gången Lilla Edet nämns i litterära sammanhang? Det finns goda skäl att tro att det handlar om en världspremiär, detta…

    • Haha, du kan mycket väl ha rätt. Men NÅN borde väl ha nämnt Lilla Edet förut? Emma Hamberg? Birger Sjöberg? Hoppas det, annars känner jag ett visst dåligt samvete eftersom jag liksom snarare sänker än hyllar i min skildring… Å andra sidan, all publicitet är god publicitet – lex Fucking Åmål.

      • Du har ju inte en gång på hela den där sidan skrivit ”världens drogtätaste stad per capita” eller ”jag håller andan varje gång jag kör igenom”, så jag tycker snarare att du är direkt snäll mot dem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s