100 000 tecken. Check.

Vill ni höra om en riktigt bra skrivardag? Klart ni vill. I dag hade jag en riktigt bra skrivardag, faktiskt extremt bra. Jag gjorde den där viktiga morgonmotionen, drack det där viktiga morgonkaffet, fick den där viktiga solen på balkongen och när jag nu slår ihop datorn för i dag har jag skrivit elva sidor och passerat 100 000 tecken.

Tjoho för det!

bild (62)

Jag är lite hooked på att passera gränser. Jag räknar gärna sidor, tecken ibland, jag kan bestämma en viss tid jag ska sitta vid datorn och så vidare. I dag hade jag ingen uttänkt plan, det var dagen efter rätt mycket jobb och de är alltid lite oklara för mig, ibland får jag oväntad ro, ibland ingen alls. I dag sammanföll allt på bästa sätt och när jag säger allt så betyder det två saker för mig: det första är ro, det andra är disciplin. För så här är det, att skriva kräver disciplin. En kan prata om lust hur mycket som helst, vilket jag ofta gör, men att skriva elva sidor kommer inte av sig själv. Det kräver att du sätter dig, att du sitter kvar och sen att du sitter en stund till, även när din hjärna vill lura dig att du kan vara nöjd för i dag. Min hjärna säger ofta att jag är nöjd efter sex sidor, och sex sidor är okej, men det är inte superbra, framför allt – vissa dagar finns det mer. Det är som med träning, vissa dagar är det en kamp, men vissa dagar har du den där extra energin och det är då du måste maxa. Inte stanna efter milen som är en helt godkänd distans utan fortsätta en mil till.

Det är disciplin, mina vänner, och känslan efteråt är oslagbar.

Elva sidor. 100 000 tecken passerat. Hej kära lilla bok nummer två du är på god väg att bli färdig. Och hej kära Am, du har varit grymt duktig i dag.

5 tankar på “100 000 tecken. Check.

  1. Jag misstänker att det har blivit något fel med siffrorna här; för en tid sedan hade du ett inlägg där du lade up en bild på din dator som visade 200 skrivna sidor – och ca 75 000 ord. Multiplicerar man det med 5-6 någonting så borde man få ungefär hur många tecken du skrivit fram tills då, vilket med råge överskrider 100 000.

    Kan det vara så att du istället för tecken menat ord?

    Hjälp en stackars siffernisse till klarhet!

      • Det är väl snarare sorgligt vilket liv en man kan tänkas leva om detta är den typ av frågeställningar som upptar hans vardag… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s