Om att skriva i solen.

Okej, det gör ont i hela kroppen av tanken på att min semester är över om bara några ynka timmar. Ont ont ont av insikten att skärgårdsnätter, vin, båtar, sol och långa samtal nu puts väck tar slut till förmån för kontorslandskap och sändningar.

Inget att gråta över förstås och jag har faktiskt mer semester i sommar, men ändå, att vara ledig, vad fantastiskt det är. Och att vara ledig i sol och varmt, än mer fantastiskt.

Men hur som helst, det är ju onsdag i dag, skrivardagen med stort S om ni minns så hur har det då gått?
Det enkla svaret är bra. Det har gått bra. Jag var lite orolig över att historien skulle ha övergivit mig, att berättelsen skulle ha distanserat sig från mig, slunkit mig ur händerna eller plötsligt bara känts platt och svår att få grepp om. Men icke. Allt fanns där. Karaktärerna och deras vilja, berättelsen och dess dramaturgiska kurva. Och solen och bikinin och iskaffet.

bild (47)

Nio sidor blev det. Men mängden var inte det viktigaste, inte alls, det viktigaste var att känna att min historia fortfarande är min, att den finns där, att den väntar på mig och att jag bestämmer. Och precis så kändes det.

Nu tänker jag fira skrivande och sista semestertimmarna med ett glas rosé i fint sällskap. Och så undrar jag lite om ni skriver. Eller solar ni bara?

2 tankar på “Om att skriva i solen.

  1. Semester är härligt. Jag solar bara och skriver inget alls faktiskt. Men det har gjort att det kliar mer än någonsin i skrivarnerverna och jag längtar efter att få en stadig vardag igen så att jag kan avsätta tid för nya projekt, just nu är det för mycket framtidstankar som surrar i huvudet för att jag ska få ro att starta upp något.

    • Tror det är klokt med ett riktigt semester-avbrott ibland. Så fint att känna att en långsamt börjar längta, och som du skriver, har en dessutom en massa andra tankar i huvudet är det lika bra att ta en sak i taget. Ha en fortsatt skön ledighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s