En sista struktur.

Vissa dagar skriver jag så sjukt mycket. Det är påor och avor och speakertexter och mejl till höger och vänster. Och så är det boken och intervjuer och blogginlägg och puh. Ibland tänker jag att det är helt otroligt att det kan finnas så mycket text i ett huvud, att hjärna kan formulera så många olika kombinationer av ord, bilda alla dessa kedjor med olika innebörd, olika syften, olika mening.

I dag har jag strukturerat ut de 3 x 3 sista styckena i boken. Om nio kapitel är jag färdig och för första gången sedan jag började författa bok nummer två vet jag nästan exakt hur den ska sluta. Nu vet jag vart de är på väg, hur deras historia ska sluta. Jag har en liten klump i magen, det är inte så rosenskimrande som jag trodde att det skulle bli och jag har redan ett uns av något som liknar separationsångest vilket är jättekonstigt eftersom jag inte är färdig med boken och det bara för någon timme sedan faktiskt kändes som ett rätt drygt arbete att någonsin bli det. Men ändå. Jag skulle vilja krama dem. De är så små, nästan sköra fast starka samtidigt. Som alla i den här världen. Jag vill viska till dem att det blir bra, även om det inte är sant för det blir det ju faktiskt inte alltid. Inte för alla.

Men oavsett om jag fick lite hjärtknip av att se deras vägs slut så tydligt framför mig är känslan främst skön. En sista struktur. Ett sista utkast, sen är första manuset till uppföljaren av Välkommen ut på andra sidan färdigt. Rätt mäktigt om jag får säga det själv.

bild (51)

Och hörrni, en sak till, jag har skrivit det förut, men jag slutar fanimig aldrig att förvånas över att det inte är jag som bestämmer. Att det jag trodde jag skulle skriva plötsligt känns snett och så skriver jag något annat istället. Som jag inte visste att jag skulle. För att det är så det ska vara. Så sjukt konstigt. Sjukt.

2 tankar på “En sista struktur.

  1. Redan en uppföljare alltså! Spännande, jag måste verkligen ta och läsa den första delen, har haft så många böcker på kö att det inte blivit av. Men någonstans ska jag väl kunna klämma in Välkommen ut på andra sidan, har ju hört så mycket om den nu. 🙂

    • Du får ta den i sommar, passar strålande i en solstol (inbundna böcker ger ju som bekant automatisk armträning också pga tyngd). Och ja, uppföljaren är på g men det är ändå evigheter kvar innan den når färdig form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s