Läs högt!

Jaha, i går var det alltså Debutantbar, på Debaser Medis i Stockholm, anordnat av Aspuddens bokhandel och Medborgarplatsens bibliotek. Harald Hultqvist förde samtalet och så var vi en hel drös debutanter som pratade om våra böcker. Det var trevligt så klart, ganska skön stämning och faktiskt några stycken som kommit för att lyssna, sånt blir jag alltid imponerad av, att människor tar av sin dyrbara tid för att besöka ett författarsamtal en onsdag mitt i veckan.

Förutom att det var trevligt att träffa andra författare så läste jag för första gången högt ur Välkommen ut på andra sidan. Jag har aldrig gjort det förut, men så fick jag tipset av Gerda Antti när vi träffades den där gången i Västervik att alltid läsa ur min bok om jag får chansen. Och jag fattar verkligen vad hon menar. Om man, som jag, gillar att läsa högt, att använda rösten och känner sig avslappnad när en gör det så finns väldigt mycket att vinna. Ingen känner din text så väl som du trots allt, ingen kan veta exakt hur du tänkt dig betoningen eller nyanserna, ingen kan som du få fram den rätta melodin så om du får möjligheten, kör!

bild

Eftersom jag tydligen inte tog en enda bild förutom den här trista skapelsen så kan jag berätta att övriga medverkande var min fina förlagskompis Jenny Åkervall som skrivit Jag tjänar inte och dessutom lika fina Caroline Hainer som står bakom Inte helt hundra. Dessutom Tove Mörkberg, Barnen, Annakarin Thorburn, Jag biter i apelsiner, Marie Hållander, Tjänster i hemmet, Elin Bengtsson, Mellan vinter och himmel, Athena Farrokhzad, Vitsvit, Jonas Malmborg, Fältöversten, Caroline Nylander, Du satt på Karlavagnen och Elin Olofsson, Då tänker jag på Sigrid. Bara en snubbe – måste varit den kvinnligaste debutantbaren på länge.

 

2 tankar på “Läs högt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s