Så hemligt att det knappt finns.

I går skrev jag på det där superhemliga projektet. Det är så hemligt att det är oklart om det någonsin kommer framgå att det är jag som skrivit det jag skrivit om ni förstår. Texten ska ingå i en superanonym antologi, kanske blir den lite mindre anonym än vad tanken är just nu, det beror på dem som medverkar, men som ursprungsplanen ser ut deltar alla under anonym flagg.

Anledningen är att texterna ska bli så utelämnande som möjligt, inget filter, bara sanning, den smärtsamma, rätt upp och ner.

Det var en ganska jobbig text att skriva, men den var också rolig eftersom jag just nu skriver i så bestämda format. Jag skriver blogginlägg, de ser ut så här eller som dem på Debutantbloggen, jag skriver speakertexter vars syfte är ett helt annat än att vara skrivna ord, och så skriver jag på boken och eftersom boken är en uppföljare till Välkommen ut på andra sidan följer även den en aningen förutbestämd stil. Men texten jag skrev i går, den blev något helt annat, liknade ingenting av det jag skriver just nu. Radbrytningen blev en annan, orden kom ut på annat sätt, hamnade stramare, rakare. Styckena blev kortare, mindre svammel, färre ord. Jag gillade det mycket och självklart infann sig den där känslan som ploppar upp ibland, den som säger att det finns så många fler böcker att skriva, så många fler stilar att utforska.

478

Det påstås ju att en ska lista sina mål för att nå dem, jag brukar vara ganska bra på dem. Jag kanske inte alltid just listar dem, men jag uttalar dem, högt för mig själv. Ett av de där målen, ett av de främsta faktiskt, är att skriva fler genrer, fler böcker, annorlunda böcker. När jag tänker på det, och att det är fullt görbart, då känns författande om möjligt än mer trevligt.

2 tankar på “Så hemligt att det knappt finns.

  1. Vilket intressant projekt! Att släppa alla hämningar och bara skriva sanningen sådär som den faktiskt är, utan att behöva tänka på sitt rykte eller image. Bara utforska. Borde kanske prova på ett eget litet sånt projekt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s