Jag fattar inte.

I dag har jag deklarerat. Det tog hundra år. Eller snarare så här, i dag har jag fyllt i den extrablankett som ska fyllas i om man har sålt en bostad och det har jag gjort.

Blanketten var skitsvår att fylla i. Det kan delvis bero på att jag jobbat morgon två dagar i rad. Att jobba morgon i min värld innebär uppstigning 03.00 på natten och jobba fram till 12.00 (skojar ej). Efter promenad hem och en timmes sömn samt kaffe skulle blanketten fyllas i. Då var min hjärna mos. Jag svor, jag tog nya tag, jag letade uppgifter, jag läste på nätet, jag blev desperat, jag fylldes av hopp, jag gav upp, jag nästan grät, jag ringde Skatteverket, jag hade plats 68 i kön, jag väntade, jag fick hjälp, jag skrev ut en ny blankett, jag fyllde i, jag la blanketten i högen med kvitton och NU, ska jag skicka hela bibban till min revisor.

Jag är kass på allt sånt här. Därför har jag en revisor. Jag har nämligen ett företag också, där jag petar in mina förtjänster för bok och annat. Där jag gör avdrag. De där grejerna tar revisorn hand om så förtjänstfullt. Men försäljningen av bostad. Det tog jag hand om själv. Nu känner jag mig ungefär som pelargonen nedan. Lite vissen.

bild (8)

Med andra ord, jag är trött. Inte bara av nattjobb. Utan av känslan att inte fatta. Jag hatar att inte fatta. Finns inget värre. Om ungefär en timma ska jag gå och lägga mig. Klockan 03.00 ringer klockan. När jag kommer hem ska jag sova. Och sen. Sen väntar en ledig helg när jag ska nå 200 sidor i manuset. Det blir fint det. Når jag dem redan i morgon efter hemkomst blire bubbel.

2 tankar på “Jag fattar inte.

  1. Åh, vad jag känner igen det där! Den stora deklarationsfrustrationen. När jag sitter där och inte fattar hur den dumma blanketten är uppbyggd brukar jag även fyllas av en stor ilska. För att om inte jag fattar, jag som har en högskoleexamen och snart en doktorstitel, jag som har lätt för matte och inte direkt har några språksvårigheter, och som dessutom är priviligierad medelklass; om inte jag fattar, hur ska det då vara för många andra? Alla de med dyslexi, med ett annat modersmål än svenska, alla de som aldrig fick godkänt på gymnasiematten? Jag sitter där och svär över det segregerande skitsystemet, och det får mig inte precis att fatta mer. Men men.

    Bra gjort att du fick bukt med den onda blanketten! Bara det är väl värt lite bubbel.

    • Men eller hur, jag tänkte precis som du, för VEM är de där blanketterna konstruerade egentligen? Och VARFÖR görs de inte mer lättbegripliga? Till och med damen som faktiskt jobbade på Skatteverket hade problem. Ja ja, nu är det gjort och som du säger, det är värt bubbel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s