Alla klarar faktiskt inte att vänta till våren.

I går jobbade jag från 9-22.30, det är därför det är lite tyst här. Men, som jag varit inne på tidigare, omväxling behövs, annars skulle jag nog bli knäpp. Så vad gör jag när jag inte skriver? Jag gnäller på kylan och vintern, jag älskar solen, jag tittar på fotboll och andra sporter och imorse förklarade jag en pelargon död, den överlevde inte vinterövernattningen i förrådet och jag förstår den men är samtidigt ledsen för dess skull – mars är ju snart slut, det är nu det börjar, den hade bara behövt hänga i lite lite till.

När jag kommer hem på kvällarna läser jag Tobleroneaffären – varför Sverige inte fick sin första kvinnliga statsminister. Jag läser den för att Mona Sahlin är en av mina verkliga idoler och förebilder och för att titeln säger allt. Det här med patriarkala strukturer, jag är så jävla trött på dem.

1 tanke på “Alla klarar faktiskt inte att vänta till våren.

  1. När hon blev partiordförande för, vad är det, runt fem år sedan? Så avskydde jag att man nästan på förhand visste utgången av det. Hur det satt kvar en stämpel som inte gick att tvätta bort, hur vad hon sa spelade väldigt liten roll för det fanns redan en bild av henne som tog prioritet över innehållet i de ord hon uttryckte.

    Jag tycker politiken ofta hakar upp sig på fel saker och att debatter väldigt väldigt sällan är just debatter, tar fokus på ämnen eller ens är konkreta. Men just i hennes fall den gången känns det som att det var så direkt från början… att hon egentligen aldrig fick en vettig chans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s