Fredagstips!

Fredag och jag är på jobbet, så klart, där är jag nästan alltid nu för tiden (heltid asså, det är för mycket tid som ryms i den termen). Med andra ord skriver jag inte så mycket i dag, men jag tänkte komma med ett litet fredagstips så här i alla enkelhet innan finalen i Nordisk Kombination drar igång.

Jag vet inte hur det är med er, men jag har under hela mitt liv läst mycket mer än jag skrivit, och då menar jag verkligen mycket mer. Från det att jag lärde mig läsa har jag läst allt, Bamse, Grottbjörnens folk, KP, texten på mjölkpaketen, alla nobelpristagare i litteratur från det att jag var 13, Catcher in the rye, Astrid Lindgren, August Strindberg och Marian Keys. Högt och låg, vitt och brett, afrikanskt och drama och självbiografier och poesi – ni fattar.

Jag är av tron att den som läser mycket skriver bättre, det kanske inte är så, men jag tror det. Det känns så. Därför fortsätter jag att läsa massor, jag läser i sängen, på gymet, på semestern, på resor, när jag äter (ej så uppskattat av den jag äter med) och när jag borde göra annat. Och sen ungefär tre år tillbaks läser jag även i grupp, det vill säga i en bokklubb. Sju stycken är vi, vi ses ungefär en gång i månaden, turas om att vara hemma hos varandra, värden för kvällen har valt boken som ska diskuteras och så dricker vi vin, äter middag och avrundar med efterrätt och betygsättning av just lästa bok. Det är underbart. Helt igenom underbart. Typ det bästa som hänt mig och mitt läsande. Inte bara för att det tar själva läsandet till en ny nivå utan också för att jag fick fem nya vänner (jag kände bara en person i gruppen när vi startade) och vi har så sjukt, sjukt trevligt. Om ni kan – starta en bokklubb och enjoy.

Bild

Här ser ni gårdagens efterrätt, en citronmarängpaj som var så god att vi på riktigt kom av oss i diskussionen av Sara Gordans Martin Andersson ett skuggspel. Jag tänkte inte komma med nån recension av den, detta är ej en sådan blogg, läs den istället, alla författare behöver bli köpta och lästa (eller i alla fall deras böcker).

Så. Ha en bra helg nu. Själv räknar jag med att skriva sammanlagt sex timmar. Först på tåget på väg till Göteborg och sen, mycket riktigt, på vägen tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s