Det finns tid!

I går frågade jag mig när jag ska skriva, någon timma senare fick jag svaret av Joakim Zander som gästbloggade på Debutantbloggen och det var så enkelt.

Svaret är att det alltid finns tid. Det finns midnatt och fem på morgonen. Det finns pendling in till jobbet, lunchraster, flygplatser, tåg och hotellrum. Det finns de där timmarna när du ligger nära, nära din lilla dotter alldeles tyst och väntar på att hon ska somna och allt du kan göra är att låta tankarna flyga.

Egentligen är det enkelt. Det handlar om att gå upp när klockan ringer alldeles för tidigt. Det handlar om att stanna uppe när alla går och lägger sig. Det handlar om att låta disciplinen leda till beroende. Att få de dagliga tusen orden att inte kännas som en bestraffning, men som en belöning. Det handlar om att bara mata ned texten. Dag ut och dag in. Att skita i hur det blir. Att tänka att du alltid kan skriva om. Att allting alltid kan göras bättre. 

”Att låta disciplinen leda till beroende”, känn på de orden. Så jäkla dramatiska och stiliga att jag blir helt matt. Men det jag gillar mest är just det han skriver om att bara mata ner text, för det är vad det handlar om, ingenting annat.

Så i går gjorde jag det, jag hann inte långt, självklart inte, jag hade typ 40 minuter på mig, men jag skrev en si så där 400 ord och nu på morgonen, med ögonen hängande efter gårdagens sena jobb, skrev jag 300 ord till och tillsammans är det 700 ord som aldrig skulle ha blivit skrivna om jag inte läst Zanders inlägg, så Joakim Zander, tack för det.

bild(1)

Att hitta ett bra sätt att mäta sin text är för övrigt ett ganska bra tips. Zander nämner tusen ord om dagen, någon annan vill skriva en sida varje dag, en tredje räknar tecken. Jag har alltid mätt i sidor, men det är dels lite trubbigt och dels ett ganska stort volymmått för skriven text (om du inte skriver dialog), har du lite tid, mät i ord. 700 ord på två små stunder som egentligen inte ens fanns är ett bra resultat. Och ett bra resultat gör mig nöjd.

Här hittar du Zanders inlägg: http://debutantbloggen.wordpress.com/2013/02/10/att-finna-tiden-att-skriva/

4 tankar på “Det finns tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s