Dagen D

I dag är dagen, den stora dagen – RECENSIONSDAGEN – och efter glädjechocken i Aftonbladet söndag i går har de vakna timmarna hittills bestått av ömsom vin, ömsom vatten. Jag kan inte riktigt skriva om det än känner jag, men det kommer självklart ett inlägg om recensioner, hur man hanterar dem, vad man tar med sig, vad man omedelbart kastar i sin personliga papperskorg och vilka man klistrar upp på väggen för återkommande pepp.

Fram till att jag sorterat intrycken lite mer glädjer jag mig åt att att jag över huvud taget får recensioner, det är nämligen inte alls någon självklarhet som många verkar tro. Det släpps en hel drös böcker varje månad, många slåss om det mediala utrymmet och många böcker blir aldrig recenserade. En lyx alltså, att över huvud taget få synas. Faktum är att till och med den gamla devisen ”all publicitet är bra publicitet” kan sägas gälla och det kan ju vara skönt att falla tillbaka på om det känns tungt. Och alltså, jag lovar att presentera både bra och dåliga delar ur recensioner så att ni får se hur det kan se ut, men jag väntar några dagar, okej.

Här kan ni dock läsa nåt lite kortare och klatschigare! Sånt behövs också. http://chic.se/veckans-nojeskoll-pa-3-minuter-9/

Och kolla här, Veckorevyn.

bild(37)

Så, vad gör jag i dag då, förutom att googla mitt namn och leta efter recensioner? Jo, jag förbereder en tio minuter lång presentation som jag ska hålla inför Bibliotekstjänst i morgon och DET mina vänner, är jag himla glad för. Finns det något jag brinner för så är det biblioteken och precis som med recensioner så är det inte självklart att biblioteken tar in din bok. Jag har haft tur, min bok finns redan på flera bibliotek, men den kan finnas på fler så därför tänker jag hålla värsta feta dragningen och det ska bli svinkul. Tio minuter dock. Det är rätt lång tid att hålla låda. Ensam. Prata prata.

 

2 tankar på “Dagen D

  1. Jag tyckte väldigt mycket om din bok.

    När det kommer till recensioner kan jag tipsa om en fransk gubbe som hette ungefär Bourdieu, och hans ”Konstens Regler”, som typ säger att recensenter i första hand skriver för att positionera sig i litteraturens sociala rum.

    Vill man kan man sedan också göra observationer som att Bodil Juggas har gjort till sitt signum att se ner på alla som missade varvskrisen (känd sedan tidigare för detta, se t ex http://www.djungeltrumman.se/kulturarbete/post/Debatten_om_kaffeflasket), men att vi med lite tur snart nog kan skyffla över alla dessa 40-talister till Carema… …men det kanske bara är jag.

    Återigen, jättebra bok, ser fram emot en fortsättning.

    • Hahaha, tack Anders! Både för att du gillade boken, mycket härligt att höra, och för att du påminde mig om recensenternas sanna ande. Skrattade även nästan ihjäl mig över länken, kände i viss mån sorg över att jag inte författat denna kokbok myself. Så tack för att du bjöd på skratt och fina ord, en dag kan ju knappt börja bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s