Hej 2013 och hej Debutantbloggen!

Jomenvisst ser ni, jag är nu en en del av den eminenta Debutantbloggen! Det var den lilla hemligheten jag skrev texter till härom dagen men nu är det out in the open och det ska bli så himla kul. För er som inte har koll så är Debutantbloggen en blogg som drivs av (det här året) 5 debutanter. Vi debuterar alla under 2013, vi har alla ångest och vi kommer alla skriva självutlämnande och utan filter, rätt ner i det svartaste svarta bara.

Nej okej, jag skojar, men vi kommer skriva fint och bra och är du intresserad av skrivande så kommer Debutantbloggen bli din bästa vän i lång tid framöver, eller i alla fall tills du själv blir utgiven. Kolla här: http://debutantbloggen.wordpress.com/

Och till er som möjligtvis hittat hit från Debutantbloggen – hej på er! Jag tänkte att ni skulle få en liten presentation av mig och hur kan man väl bättre presentera sig den första dagen på 2013 än genom att sammanfatta 2012?

Året började magiskt. Jag skrev kontrakt med Norstedts, var gladare än gladast, kände mig oövervinnerlig och reste till Tobago på semester.

bild(17)

Jag har jobbat mycket under hela 2012. Det har varit fotboll och hockey och skidskytte och mer fotboll och handboll och basket och tabeller och tidiga morgnar och God Morgon Sverige och programlederi och ännu mer fotboll och kommentering och stress och lyckorus och bandy och utförsåkning och längdåkning och ännu mer skidskytte. Och i slutet av sommaren reste jag till London och OS för att kommentera gymnastiken. Det var mäktigt. Mäktigare än mäktigast faktiskt.

bild(18)

När jag kom hem flyttade vi. Vi tog vårt pick och pack och lämnade söder för Gröndal och under tiden redigerade jag Välkommen ut på andra sidan och det var så himla kul. Jag satt i förlagsmöten och jag petade med omslag och jag tyckte och tänkte och skrev tacklistor och petade och pillade och godkände kommatering och tog bort ord som envisades med att ständigt dyka upp på ungefär varenda sida. Och jag skålade i bubbel nästan jämt för det kändes som att det hela tiden fanns något att skåla för.

bild(19)

I oktober tyckte jag att jag hade jobbat klart på SVT för ett tag. Vi satte oss på flyget och åkte till Los Angeles. Det var fantastiskt på alla sätt. Mer fantastiskt än vad som egentligen är möjligt. Måste kanske flytta dit. När jag kom hem botade jag mörkt-som-i-graven-ångesten genom att skriva på bok nummer 2, men det var svårare och svårare att hitta tid eftersom Välkommen ut… ständigt pockade på omsorg i form av intervjuer och annat.

bild(20)

Och vet ni vad? Sen kom den. Min alldeles egna bok Välkommen ut på andra sidan tog plötsligt en fast fysisk form och jag har nästan aldrig varit stoltare. Den finns nu. Jag har gjort den. Och i morgon kan du köpa den.

bild(21)

Undrar du förresten hur jag ser ut? Här är jag morgonspacklad (alltså för programlederi) i sportens garderob. Det var sommar då.

bild(14)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s