AM tipsar (igen)

Eftersom jag inte skrivit något i dag heller utan bara pluggat skidskytte som en galen människa så tänkte jag tipsa lite mer.

Dagens tips: kvinnor.

Som ni vet är ungefär hälften av mänskligheten kvinnor, det tror man ju inte när man tittar på vilka som regerar, styr, tjänar pengar, krigar, nätverkar, hörs, syns (påklädda that is) och så vidare, men så är det faktiskt. Och därför tänkte jag tipsa om den kvinnliga delen av vår befolkning, den är nämligen briljant.

Rent konkret kan man ta till vara på tipset genom att så fort man tar del av något utfärdat av en man omedelbart fundera över hur man kan ta del av samma sak utfärdat av en kvinna. Enkelt exempel är Värvet som jag tipsade om i går. Värvet görs av en man, när du lyssnat färdigt på Värvet leta då upp en podcast som görs av en kvinna. Om detta inte existerar – bli orolig och sluta lyssna på podcasts alternativt (om du är kvinna), gör en själv.

Detta är en bra och tydlig riktlinje som kan appliceras på allt. Är det bara män som styr ett företag, välj ett annat. Är det bara män som blir intervjuade i ett program/en tidning/ett forum – välj ett annat. Det är inte svårt, det är mycket enkelt.

Och så några varningens ord innan vi tar fredagsmys: i går blev jag mycket aktivt förminskad. Jag pratade med två gubbar, jag uttryckte en åsikt, jag blev lite höhöhö:ad åt. Gubbe 1 sa till gubbe 2 (som om jag inte fanns i rummet) att ”nu blev hon visst lite bitsk”, tittade sen på mig och sa med farbroderlig/barnslig röst ”berätta, vad är det som gör dig så upprörd” samtidigt som han lyfte på ögonbrynen åt gubbe 2. Jag var inte upprörd, jag var inte bitsk, så varför sa de så? Jo, för att man mycket effektivt förminskar någons åsikt genom att låta påskina att personen är känslig, barnslig, lättupprörd och what have you, vilket, underförstått, personen som vill sätta sig i överläge per automatik inte är.

Ta inte det, lova mig, inte den här helgen. Den här helgen säger vi ifrån. Puss på er.

2 tankar på “AM tipsar (igen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s